Novosti

Disku(r)sija: Tomislav Osmanli i Ivica Ivanišević

Ovomjesečna književna tribina Disku(r)sija u organizaciji splitske Udruge KURS, koja već više od 13 godina organizira program “Writers in Residence Marko Marulić”, u sklopu kojeg u Splitu ugošćuje inozemne pisce i spisateljice na jednomjesečnom rezidencijalnom boravku, održat će se u utorak, 29. lipnja 2021., s početkom u 20.00 sati u vanjskom...

Disku(r)sija: Milica Vučković i Nada Topić 

/Utorak, 25. svibnja 2021., s početkom u 18.30 sati. /Misto Street Food,Bosanska 11,Split./

Splitska Udruga KURS već više od 13 godina organizira...

Disku(r)sija: Olja Alvir

 

Splitska Udruga KURS već više od desetljeća organizira program “Writers in Residence Marko Marulić”, u sklopu kojeg u Splitu ugošćuje inozemne pisce i spisateljice na...

Književnici u rezidenciji 2021.

 

 Zaključen je natječaj za odabir kandidata  na rezidencijalnom programu u Splitu za 2021. godinu.

 

Dobitnici rezidencijalnog programa:

 

Tomislav Osmanli -...

Jedan od glavnih njenih ciljeva je logistička podrška umjetnicima i kulturnim djelatnicima i prezentiranje njihovih radova, kao i povezivanje s drugim srodnim udrugama iz Europe i regije u kojoj djeluje.

Aktivnosti zamišljene na taj način, omogućavaju predstavljanje hrvatskih umjetnika i autora van granica Hrvatske i predstavljanje stranih umjetnika u Hrvatskoj.

Writers in residence

With its residential programme “Marko Marulic” and the promotional activities of the international writers and translators in Split, the Association KURS connects and enables contemporary European writers and translators to familiarise themselves with the library, cultural and social conditions in Croatia - more specifically in Split, while at the same time the local audience benefits from the impact with selected European scene.

Prijatelji kulture

   Reading Balkans