Novosti

Zbog velikog interesa produžen je rok za prijave na natječaj za rezidencijalni program „ Reading Balkans“ 2019.

Formular

 

Pokretanjem rezidencijalnog programa „Marko Marulić“ i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim...

Splitska udruga Kurs, koja već više od deset godina uspješno vodi rezidencijalni program za inozemne pisce i druge umjetnike „Marko Marulić“ u Splitu, redovito organizira književne tribine...

 

Posljednja Disku(r)sija u kolovozu održati će se 29.08. (srijeda) u kulturnoj ustanovi Galerija KULA sa početkom u 20 sati.

Gosti:

Mirko Božić rođen je 1982.g. u Mostaru, gdje je diplomirao...

Jedan od glavnih njenih ciljeva je logistička podrška umjetnicima i kulturnim djelatnicima i prezentiranje njihovih radova, kao i povezivanje s drugim srodnim udrugama iz Europe i regije u kojoj djeluje.

Aktivnosti zamišljene na taj način, omogućavaju predstavljanje hrvatskih umjetnika i autora van granica Hrvatske i predstavljanje stranih umjetnika u Hrvatskoj.

Writers in residence

With its residential programme “Marko Marulic” and the promotional activities of the international writers and translators in Split, the Association KURS connects and enables contemporary European writers and translators to familiarise themselves with the library, cultural and social conditions in Croatia - more specifically in Split, while at the same time the local audience benefits from the impact with selected European scene.

Prijatelji kulture