Novosti

U petak, 23.kolovoza 2019., s početkom u 19.30. sati, u organizaciji Udruge KURS u prostorima Francuske Alijanse Split  na adresi Marmontova 3 , održat će se još jedna u nizu književnih večeri Disku(r)sija pod nazivom “ Ljubav u vrijeme kapitala…. I ljeta”.

Na ljetnoj Disku(r)sija sudjelovat će dramska spisateljica Tanja Šljivar ( BiH) koja  trenutačna boravi u gradu pod Marijanom kao gošća...

Pozivamo Vas na još jednu  književno - filmsku večer, uz nove goste rezidencijalnog programa u Splitu.

Ponedjeljak, 19. studenog u 19:00, Kinoteka Zlatna vrata.

Disku(r)sija  ovog puta predstavlja...

Zbog velikog interesa produžen je rok za prijave na natječaj za rezidencijalni program „ Reading Balkans“ 2019.

Formular

 

Pokretanjem rezidencijalnog programa „Marko Marulić“ i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim...

Jedan od glavnih njenih ciljeva je logistička podrška umjetnicima i kulturnim djelatnicima i prezentiranje njihovih radova, kao i povezivanje s drugim srodnim udrugama iz Europe i regije u kojoj djeluje.

Aktivnosti zamišljene na taj način, omogućavaju predstavljanje hrvatskih umjetnika i autora van granica Hrvatske i predstavljanje stranih umjetnika u Hrvatskoj.

Writers in residence

With its residential programme “Marko Marulic” and the promotional activities of the international writers and translators in Split, the Association KURS connects and enables contemporary European writers and translators to familiarise themselves with the library, cultural and social conditions in Croatia - more specifically in Split, while at the same time the local audience benefits from the impact with selected European scene.

Prijatelji kulture