Novosti

Pokretanjem rezidencijalnog programa „Marko Marulić“ i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom...

South and East reaches West - digital platform for promotion of writers in post-conflict societies

 

Application Form

Jug i Istok dostižu Zapad - digitalna platforma za promociju pisaca u postkonfliktnim društvima

Rezidencijalni program pod zajedničkim nazivom  "  Reading Balkans 2018 " dio je projekta Jug i...

U suradnji s Festivalom Poligon iz Mostara, 20. 9. u 20h u klubu Ghetto, na jednovečernjem će književnom maratonu predstavljeni su splitski pisci:
Olja Savičević Ivančević, Jurica Pavičić, Renato...

Jedan od glavnih njenih ciljeva je logistička podrška umjetnicima i kulturnim djelatnicima i prezentiranje njihovih radova, kao i povezivanje s drugim srodnim udrugama iz Europe i regije u kojoj djeluje.

Aktivnosti zamišljene na taj način, omogućavaju predstavljanje hrvatskih umjetnika i autora van granica Hrvatske i predstavljanje stranih umjetnika u Hrvatskoj.

Writers in residence

With its residential programme “Marko Marulic” and the promotional activities of the international writers and translators in Split, the Association KURS connects and enables contemporary European writers and translators to familiarise themselves with the library, cultural and social conditions in Croatia - more specifically in Split, while at the same time the local audience benefits from the impact with selected European scene.

Prijatelji kulture