Disku(r)sija - pozivnica 27.07.2020. u 19.30 sati

 

image.png

 

 

Nakon polugodišnje stanke prouzročene pandemijom COVID-19 Split je početkom srpnja ponovno postao rezidencijalno utočište za inozemne pisce i spisateljice, a prva ovogodišnja autorica koja boravi u našem gradu u sklopu programa “Writers in Residence Marko Marulić” splitske Udruge Kurs jest bosanskohercegovačka spisateljica LEJLA KALAMUJIĆ. Tim povodom u ponedjeljak, 27. srpnja 2020., s početkom u 19:30 sati u Misto Street Food Factoryju u Bosanskoj 11 u Splitu održat će se prva ovogodišnja DisKu(r)sija, u kojoj će osim spomenute rezidencijalne autorice sudjelovati i zagrebački književnik IGOR RAJKI.

Lejla Kalamujić predstavit će nam općenito svoj opus, a prije svega zbirku priča „Zovite me Esteban“, za koju je nagrađena nagradom „Edo Budiša“ za 2016. godinu i koja je 2017. objavljena i u Hrvatskoj, u izdanju Sandorfa. Također će nam otkriti što piše tijekom ovih mjesec dana provedenih u Splitu.  Višestruko nagrađivani književnik za odrasle i djecu Igor Rajki reći će nam nešto više o svojem posljednjem romanu „Drhtajništvo“ (Hena com, 2019.) i slikovnici „Jednom“ (Mala zvona, 2019.) te o spisateljskim planovima za budućnost. U razgovoru, koji će voditi Patricija Horvat, bit će riječi i o utjecaju situacije s koronavirusom na rad književnika i umjetnika općenito u objema državama, o budućnosti rezidencijalnih programa u svijetu sve zatvorenijih granica i o važnosti književnosti u vremenima koja više nisu „normalna“.

LEJLA KALAMUJIĆ rođena je 1980. u Sarajevu. Autorica je zbirki priča "Anatomija osmijeha" i "Zovite me Esteban", biografije “Zaim Imamović: Život jednog sevdalije” i drame "Ljudožderka ili kako sam ubila svoju obitelj". Objavljuje prozu, eseje i kritike u časopisima i na web-portalima u BiH i regiji.

IGOR RAJKI rođen je 1965. u Zagrebu. Autor je dvadesetak proznih djela - romana i zbirki priča, i za djecu i za odrasle - te više dramskih tekstova i radio-igara. Od 1990. redovito objavljuje tekstove u književnim časopisima i surađuje s Dramskim programom Hrvatskog radija.

Radujemo se ponovnom susretu,

Vaš KURS

Udruga "Kurs"

A. Mihanovića 27
Split 21000
Hrvatska

Writers in residence
Bosanska 11
21000 Split
Hrvatska

Email:maja6v@gmail.com

Kontakt

Pratite nas na:

Developed by Krste Šižgorić