Disku(r)sija - pozivnica 25.08.2020. u 19.30 sati

 

Splitska Udruga KURS i u kolovozu provodi program “Writers in Residence Marko Marulić”, u sklopu kojeg u Splitu borave inozemni pisci i spisateljice. Trenutačno se u našem gradu aktivno odmaraju albanska spisateljica nastanjena u Njemačkoj FLOGERTA KRYPI i austrijska spisateljica BIANCA KOS, obje višestruko nagrađivane za svoj spisateljski rad. One će se publici predstaviti na tribini Disku(r)sija koja će se održati u utorak, 25. kolovoza 2020., s početkom u 19:30 sati u Misto Street Food Factoryju u Bosanskoj 11 u Splitu. S njima će razgovarati, na hrvatskom i engleskom jeziku, uz prijevod, voditeljica tribine Patricija Horvat.

Gošće će predstaviti svoj opus, otkriti što pišu dok borave u Splitu i osvrnuti se na književnu scenu te utjecaj situacije s koronavirusom na djelovanje umjetnika, prije svega književnika, u državama iz kojih dolaze. Publika će imati priliku čuti ulomke iz njihovih djela te im postavljati pitanja.

FLOGERTA KRYPI rođena je 1993. nedaleko od Tirane u Albaniji, a prije nekoliko godina preselila je u Njemačku, gdje i danas živi i radi. Osim književnosti, piše i književne kritike te aktivno promiče mlade spisatelje i spisateljske slobode. Objavila je zbirku pjesama i četiri prozna djela.

BIANCA KOS rođena je 1959. u Austriji. Završila je studij povijesti i povijesti umjetnosti, autorica je brojnih stručnih radova na tim područjima, bavi se i novinarskim radom te podučavanjem njemačkog kao stranog jezika. Priče su joj objavljivane u antologijama i književnim časopisima. Dosad je objavila jedan roman.

Veselimo se ponovnom susretu,

Vaš KURS

 

 

Udruga "Kurs"

A. Mihanovića 27
Split 21000
Hrvatska

Writers in residence
Bosanska 11
21000 Split
Hrvatska

Email:maja6v@gmail.com

Kontakt

Pratite nas na:

Developed by Krste Šižgorić