Natječaj za rezidencijalni program u Splitu u 2018

Pokretanjem rezidencijalnog programa „Marko Marulić“ i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom scenom.

Uz partnere u projektu: europske mreže Traduki , Ministarstva Kulture RH , Splitsko-dalmatinske županija i Grada Splita, Udruga Kurs  osigurala je stipendije za autore i prevoditelje u 2018. godini i smještaj u gradu Splitu.

Pisac u gostima koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Splita. U periodu boravka organiziraju se čitanja i sudjelovanja na tribinama u gradskoj knjižnici, školama i literarnim radionicama. Stipendist ima obvezu  ostaviti dnevnik zapisa tijekom boravka u gradu Splitu, te u svojem dijelu napisati da je započeto ili završeno na jednomjesečnom stipendiranom boravku Udruge KURS.

Stipendija uključuje organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura. 

 

Termini boravka: siječanj, veljača, ožujak, travanj, svibanj,lipanj, srpanj, kolovoz,rujan, listopad, studeni, prosinac u 2018.godini.

Pozivaju se književnici i prevoditelji iz centralne i jugoistočne Europe, da se od 15.listopada do 15. novembra  2017. prijave za sudjelovanje putem „Natječaja za književne stipendije“.

 

Prijava mora sadržavati:

  1. curriculum vitae (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom)
  2. puna adresa (kontakt telefon i e-mail adresa)
  3. popis objavljenih djela
  4. kratak opis planova rada u Splitu
  5. pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca

 

Aplikacije poslati na: Udruga KURS, A. Mihanovića 27, 21000 Split, Hrvatska

ili na e-mail adresu: maja6v@gmail.com , www.kurs.hr.

 

Prijave će zaprimiti Odbor za dodjelu stipendije, te izvijestiti kandidate o izabranim autorima.

Nepotpune prijave i prijave koje ne udovoljavaju propisanim uvjetima, neće se uzeti u razmatranje.

 

Udruga KURS, rujan 2017.