Disku(r)sija /srijeda , 29.08.2018. / 20:00 / Kulturna ustanova Galerija KULA, Kralja Tomislava 10, Split

 

Posljednja Disku(r)sija u kolovozu održati će se 29.08. (srijeda) u kulturnoj ustanovi Galerija KULA sa početkom u 20 sati.

Gosti:

Mirko Božić rođen je 1982.g. u Mostaru, gdje je diplomirao na Filozofskom Fakultetu. Piše poeziju, prozu, esejistiku, te se bavi književnim prevođenjem. Kolumnist je na portalu Literatura te kritičar portala Moderna vremena. Osnivač je regionalnog književnog festivala Poligon u Mostaru. Dosad je objavio tri zbirke pjesama, monografiju "Mostar iza kulisa" (HDHS Kosača, 2017.) te roman Kristalno zvono (Fraktura, 2017.). 

Dobitnik je Šimićeve nagrade (2000.), nagrade "Zdravko Pucak" (Karlovac, 2012.) te nagrade Festivala Vilenica (2014.). Gostovao je na književnim festivalima i rezidencijama u BiH i inozemstvu (Voix Vives, Kurs, Polip, itd.), a preveden je na engleski,francuski,španjolski, danski, poljski, češki, slovački i njemački.

 

Katja Grcić rođena je 1982. u Splitu. Njemački i engleski jezik i književnost diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Stručna usavršavanja pohađala je pri Sveučilištu Karl-Franz u Grazu te Institutu za prevoditelje i tumače u Beču. Nakon dugogodišnjeg objavljivanja u časopisima i na radiju, 2015. objavljuje prvu zbirku pjesama pod nazivom “Nosive konstrukcije” u izdanju MeandarMedia. Zbirka je u Splitu predstavljena u suradnji s dramaturginjom Anom-Marijom Fabijanić i polaznicima Glumačkog studija Kazališta Playdrama. 2018. u izdanju MeandarMedia objavila je i svoju drugu, ovaj put dvojezičnu, zbirku poezije pod nazivom “Ljeto / Summer”. 2019. kod istog se nakladnika očekuje i objavljivanje njenog proznog prvijenica “Pisma Ziti”. Osim poezije i proze piše i dramske tekstove (“Molekule”,  “Smrtopis / Prekinuta veza”).

  1. ušla je u uži izbor nagrade Sedmica (za prozni tekst) portala Kritična masa. Pojedine pjesme i ciklusi prevedeni su joj na slovenski, poljski, češki, slovački, engleski i njemački jezik. Sudjelovala je na brojnim domaćim i internacionalnim književnim festivalima i konferencijama, bilo kao autorica, prevoditeljica ili moderatorica. Živi i radi u Splitu.

 


Disku(r)siju podržavaju: Ministarstvo kulture RH, europska književna mreža Traduki , Grad Split, SDŽ,  Hrvatsko društvo pisaca (HDP) , Kulturna ustanova Galerija Kula